warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

incarnatehc-cNázov: Incarnate

Autor: Jodi Meadows

Séria: Newsoul #1

Rok vydania: 2012

Vydavateľstvo: —

Moje hodnotenie: 4/5

 

 

Hneď na úvod začnem tým, že táto knižka ma upútala hlavne svojou očarujúcou, magickou obálkou! No nie je úžasná? Ach, tak rada by som ju mala doma na svojej poličke. Avšak nemám ju a prečítala som si ju ako e-knihu. Pravdupovediac, ani neviem ako, ale dostala som sa na stránku, kde boli všetky kapitoly preložené. Bola som z toho úplne paf, keďže kniha nebola oficiálne preložená a neviem o tom, že by ju niektoré vydavateľstvo plánovalo preložiť.

Niekedy v lete som sa pustila do čítania amatérskeho prekladu (nie že by som chcela urážať dievča, ktoré nabralo odvahu a dokázalo preložiť celú knižku), lenže mi celkom vadili spojenéslová, občasné preklepy a niekedy som nevedela rozoznať z priamej reči, kto to hovorí (napomohli mi koncovky slovies, ale aj v tom sa párkrát pomýlila).

No jednoznačne, ak ste rovnako “skvelí” angličtinári ako ja, vám odporúčam si prečítať ten preklad! Len jednou nevýhodou je, že ostatné knižky zo série nie sú preložené, aj keď mne sa celkom páčilo ukončenie prvého dielu.

Toť vsjo k prekladu a dostávame sa k samotnému deju!

(Anotácia bola preložená mnou, takže sa vopred ospravedlňujem za chyby či zle preložené slová.)

incarnate-feature

Ana je nová. Po tisíce rokov v Rozsahu, milióny duší sa znova a znova reinkarnovali, uchovávajúc svoje spomienky a skúsenosti z predchádzajúcich životov. S narodením Any zmizla jedna duša a nik nevie prečo.

Dokonca aj jej vlastná matka sa domnieva, že nemá dušu a je predzvesťou horších nadchádzajúcich vecí, a preto ju držala od spoločnosti. Ana cestuje do Srdca, aby sa vyhla ústrania a zistila, či aj ona bude reinkarnovaná, ale jeho obyvatelia sa obávajú, čo jej prítomnosť znamená. Je Ana na vine tomu, že draci a sylfy útočia na mesto?

Sam verí, že jej nová duša je dobrá a hodnotná. Keď sa jej zastane, ich vzťah sa rozvíja. No môže milovať niekoho, kto môže žiť len raz? Dovolia jej nepriatelia, aby boli spolu? Ana potrebuje odhaliť chybu, prečo dostala niečí život, ale čo ak jej hľadanie ohrozí mier Srdca a zničí prísľub reinkarnácie pre všetkých?

Uf, preklad som ako-tak zvládla, snáď vás zaujal. 😀

Čo teda hovorím na knižku?

piano-lessons-233x300Nápad je skvelý, priam bombový! Aj spracovanie je skvelé, len kvôli prekladu som sa niekedy stratila, čo, kto, kde, ako a prečo. 😀 Tak som sa musela pozrieť aj do originálu. A chovanie Any bolo niekedy… proste ahhhgggrrr. Ale občas som chcela uškrtiť aj Sama. 😀 Na jednu vec som čakala dolova 3/4 knihy, ale dočkala som sa.

Inak som si Anu a Sama zamilovala a stále som dúfala, že budú spolu, no či bol happy end alebo sad end vám neprezradím. 😉

Li (Aninu mamu) a Meurica som si vôbec neobľúbila, dokonca ani niektoré ďalšie postavy. A mala som aj menší mišmaš v postavách. Možno to bude tým, že som to tak dlho čítala, ale ku koncu som už ani nevedela, kto bol Orrin, Whit či Sarit.

Vcelku knihu hodnotím veľmi dobre, i keď koniec bol troška urýchlený (až som si hovorila: Už len toľko strán? To akože stihne všetko vysvetliť????). Aj ma celkom mrzí, že som čítanie akosi odkladala a niekedy som sa doň až musela nútiť, no boli tam aj kapitoly, ktoré ma vôbec nebavili. No objavili sa tam aj dosť akčné situácie a niekedy sa dej zrazu obrátil o stoosemdesiat stupňov.

V knihe mi jedine chýbala nejaká mapka Srdca, mapky sa vždy zídu!

Knižku teda odporúčam, predovšetkým milovníkom fantasy a romantiky! 🙂 Momentálne uvažujem, či sa pustím do boja s angličtinou v ďalších častiach. 😀

Joj, skoro som zabudla. Všetky kapitoly preložené do češtiny nájdete TU!

LEAVE A REPLY

loading
×