warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

korunaztemnotyNázov: Koruna z temnoty (Crown of Midnight)

Séria: Trón zo skla #2

Autor: Sarah J. Maas

Rok vydania: 2015

Vydavateľstvo: Slovart

Počet strán: 392

Typ väzby: mäkká (brožovaná)

Moje hodnotenie: 5/5


Keď som dočítala prvý diel tejto série, nemohla som sa dočkať vydania druhého (najlepšie by bolo, keby vydavateľstvá publikovali rovno celú sériu, aj keď by to bol pre nich risk, či by to ľudí zaujalo). Tento diel vyšiel začiatkom decembra. Plánovala som, že si knihu kúpim v Panta Rhei alebo v Martinuse, ale napokon som si ju rýchlo objednala cez internet so zľavou a s poštovným zadarmo. Na pošte som si ju s radosťou vyzdvihla a ako cenný poklad si ju niesla zabalenú domov. Až doma som odlepila pásky z kartónu (balíka) a uvidela ju. Musím pochváliť vydavateľstvo za krásnu obálku. Jediné, čo by som vytkla, je brožovaná väzba. 😀

Snapchat-4469047625847387201

Prvé, čo ma v knihe prekvapilo je, že plánujú vydať tretí diel (keďže na internete o tom nebolo ani chýru, ani slychu). Na internete sa to objavilo až niekedy v priebehu decembra. Škoda, že musím čakať až do leta (a určite nie som jediná). 🙁

Ak ste si prvý diel už prečítali, horsa do pokračovania recenzie! Ak však ešte stále váhate a knihu nemáte (čo je chyba), recenzia je len na vaše riziko (môže sa objaviť nejaký spoiler z prvého dielu).

Teraz k deju!

Celana Sardothien vyhrala nezmyselný turnaj na hrade a stala sa kráľovou dýkou. Kráľ jej vždy dá meno a čas na odpratanie istej osoby, pričom chce dôkaz – odťatú hlavu. Kým sa však Celana z výpravy vráti, časť ľudského tela je väčšinou nahnitá a ťažko rozoznať tvár.

Celaena pre kráľa vraždí a s Dorianom už neobnovila ich vzťah. Kapitán stráže Chaol jej nie je ľahostajný a u neho je to rovnaké, lenže nesmie prejaviť svoje city a dovoliť si s ňou mať vzťah. Alebo predsa zbúra medzi nimi neviditeľný múr?

Kniha je rozdelená do dvoch častí. Prvá plynie akoby pomalšie, sem-tam sa udeje niečo napínavé alebo nečakané, ale v porovnaní s druhou časťou je nič. Už ku koncu prvej časti sa prejaví Celaenina nevraživosť. Druhá časť je plná akcie a napätia, až som nemohla prestať čítať. Tajomstvá, temno a mágia tomu len dodávajú “grády”. Ku koncu som sa dozvedela zaujímavosti o Celaene, ktorá je vážne skvelá “bad-ass” hlavná hrdinka, jedna z mojich naobľúbenejších.

Snapchat-4288558060304657556

Ak ste si prečítali prvú časť a nad touto stále váhate, neváhajte a prečítajte si ju! Ak ste túto sériu ešte ani nezačali čítať, mali by ste!

Nemôžem sa dočkať tretieho dielu, ktorý má vyjsť niekedy v lete. Dúfam, že Slovart deň vydania neposunie na neskôr, inak ma porazí. 😀 Táto kniha bola úžasná, keď nie lepšia než prvá. Už teraz patrí táto séria medzi moje najobľúbenejšie!

LEAVE A REPLY

loading
×