warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

image_16381_19_v1Názov: Trón zo skla (Throne of Glass)

Séria: Trón zo skla #1

Autor: Sarah J. Maas

Rok vydania: 2015

Vydavateľstvo: Slovart

Počet strán: 375

Typ väzby: mäkká (brožovaná)

Moje hodnotenie: 5/5

 

O tejto knihe som sa najprv dozvedela od jednej Youtuberky toto leto. Následne som zistila, že slovenský preklad prvého dielu tejto série vychádza koncom leta. Obálku som si doslova zamilovala a obsah bol takisto pútavý.

Knihu som si predobjednala už v lete, ale dočkala som sa jej až v septembri. Kvôli škole som si však najprv nevedela na ňu nájsť čas, ale napokon som sa k nej dostala. Spočiatku ma to však neoslovilo. Prvými kapitolami som sa s ťažkosťami prehrýzala, nič ma nenútilo čítať ďalej. Aj tak som dala tej knihe šancu. A oplatilo sa.

Áno, síce pre mňa bol začiatok nič moc, potom sa dej však rozbehol a ja som už bola pohltená touto knižkou. A teraz k deju! 😉

Celaena Sardothien je známa a nebezpečná adarlanská nájomná vrahyňa, ktorá si odpykáva trest v soľnej bani. Jedného dňa si ju privolá princ Adarlanu – Dorian. Predloží jej návrh. Ak porazí všetkých ľudí v súbojoch a odslúži krutému kráľovi 4 roky, získa to, po čom najviac túži. Slobodu. Prijme to a tak sa spolu s ním a jeho čatou vydáva do Riftholdu, do samotného kráľovstva. Celaena však netuší, čo všetko ju ešte čaká a proti komu bude musieť čeliť. Čo ak na hrade číhajú temné sily? A čo záhadné vraždy účastníkov súboja? Akú úlohu zohrajú v jej živote veliteľ stráže Chaol a princ Dorian?

Kniha je famózna. Všetky postavy sú skvelo spracované a hlavnú hrdinku si istotne obľúbite. Je odvážna, nebojácna, občas si nedáva pozor na jazyk, zato aj v nej sa skrýva kus citlivej a romantickej duše. Moja romantická duša túžila po vzťahu Doriana a Celaeny, aj keď by to bolo složité. Holt, som zaťažená na šťastné konce. 😀

Páčilo sa mi, že kniha je písaná z pohľadu rozprávača, pretože sa dozvieme aj čosi o ostatných. Ďalšie plus dávam za peknú mapku hneď v úvode knihy (foto nižšie).

20151025_114603

Knihu vrelo odporúčam! A už sa nemôžem dočkať ďalšieho dielu, ktorý by mal vyjsť koncom novembra. 🙂

LEAVE A REPLY

loading
×