warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

Máme tu koniec roka 2016. Čoskoro hodiny odbijú polnoc a my budeme oslavovať príchod nového roka 2017. Vráťme sa však na chvíľu späť a pozrime sa, ako vyzeral môj rok 2016!

Tento rok som chcela prečítať 60 kníh, ale musím postupovať asi po desiatkach. Minulý rok sa mi podarilo prekonať 40-ku a tento rok 50-ku. Prečítala som presne 50 kníh a som na seba veľmi hrdá! Z tých 50 kníh sa nájdu tie, ktoré som si zamilovala, no nájdu sa aj také, čo som sa mi nepáčili. Začnem teda tými lepšími knihami.

Aké sú moje TOP knihy za rok 2016?

Začnem asi vymenovávať knihy, ktoré sa mi najviac páčili: Sedem minút po polnoci, Klamári, Ohnivá kázeň, Harry Potter, séria Drahokamy, Rudá královna, novely k sérii Trón zo skla, Zrodená z ohňa, Následníčka, Všetky skvelé miesta a Iskra v popole. Neviem sa veľmi rozhodnúť pre TOP knihu, ale asi by ňou bola Zrodená z ohňa (aj keď jej Rudá královna silno konkuruje). Proste knihy od Sarah sú jedny z najlepších. 😀 Z tých (nie fantasy) YA kníh by som sa bez váhania rozhodla pre Klamárov. Je to moja srdcovka.

A čo najmenej obľúbené knihy?

Hneď ako prvú tu musím zaradiť knihu Na vine sú hviezdy. John Green je fajn spisovateľ, ale nie všetky knihy sa mi páčili. Vôbec ma neoslovila, neplakala som pri nej, nič. Musela som sa nútiť do čítania a predsa sa mi to neoplatilo. A potom sú tu niektoré menšie knižky ako Hamlet alebo Okamihy (ne)času. Našťastie, veľa neobľúbených kníh som tento rok nemala. 🙂

A čo neprečítané knihy?

Teda, lepšie povedané, knihy, ktoré som nedočítala. Tých je veľa! Tuším okolo 10. Pokúsim sa ku každej aspoň jednou vetou vyjadriť, čo, prečo a ako. 😀
Hra o tróny – Kniha sa mi páči, je pútavá, len akosi ma odrádza ten obrovský počet strán. Dávam si predsavzatie (ďalšie), že v r. 2017 ju prečítam! A snáď aj jej pokračovania.
Kráľovná Tearlingu, Stopy v krvi – Musím sa priznať, že tieto knihy ma veľmi neoslovili. Ešte im však plánujem dať druhú šancu.
Life and Death – Obsahuje vlastne aj Twilight, v ktorom som skončila niekde v polovici. Angličtina nie je mojou silnou stránkou a trocha ma mrzí, že som si nepočkala na český preklad. 😀
Zvyšné knihy, medzi ktoré patria: Zelená jako smaragd, Mesto kostí, Cudzinka, Dievča vo vlakuWinter, Stínová královna či Křištálový meč. Tieto knihy sú jedny z najlepších, no niekedy prišla iná kniha, ktorej som sa začala viac venovať, potom ďalšia a ďalšia… Dokonca posledným dvom som ani nedala veľkú šancu, skončila som iba niekde na prvých stranách. Všetky tieto knihy budúci rok prečítam (ďalšie predsavzatie).
Na druhú stranu Dobrodružstvo pri obžinkoch ma nebaví a o to viac, že je to povinné čítanie. 😀

Tak na záver celý môj rok zhrniem.

Počet prečítaných kníh: 50
Počet neprečítaných kníh: 12

A ešte zo zaujímavosti. Počítala som, koľko kníh mi pribudlo tento rok do knižnice. A veľmi ma prekvapilo, keď som zistila, že to číslo sa pohybuje okolo stovky! Páni, a potom sa čudujem, že na ne nemám miesto. 😀

 

Tak, aký bol váš rok 2016? Koľko kníh ste prečítali? A koľko by ste chceli prečítať v novom roku? 🙂

LEAVE A REPLY

loading
×